Opdracht:

maak een prentenboek

Wekelijks verscheen een Vera de Muis-voorleesverhaal in Libelle. Humoristisch, tijdloos en met veel liefde en oog voor detail geïllustreerd door Marjolein Bastin. De verhalen werden in het tijdschrift op een enkele pagina weergegeven en de tekst was vaak vervlochten in de illustratie.

In opdracht van uitgeverij De Vier Windstreken zijn diverse boeken van de losse verhalen samengesteld. De Vera de Muis verhalen zijn nu op twee pagina’s weergegeven met tekst in een duidelijke letter. Zo kunnen ouders, tijdens het voorlezen, de tekst makkelijker lezen.

opdrachtgever:

De Vier Windstreken

tekst en illustraties:

Marjolein Bastin

geleverd:

  prentenboek 48 pagina’s

•   illustraties en tekst voor knutselideeën

« Vera de Muis wordt altijd een beetje somber in de dagen voor Kerst. Het is vroeg donker en haar snorharen bevriezen bijna als ze buiten komt. Samen met Popje en Saar bedenkt ze daarom leuke dingen om van het Blauwe Huisje een gezellig kersthuisje te maken. Ze knutselen kerststerren die ze voor het raam en in de kerstboom kunnen hangen, snijden sterappeltjes en maken marsepeinen sneeuwballetjes. Haar knutselideeën en recepten staan allemaal in dit boek. Zo komt iedereen de donkere dagen door!

Verhalen, knutselideeën en recepten in één boek. Met afbeeldingen om over te trekken of uit te knippen. »

© Copyright - Studio Formgiving